Hírlevelünk a következő címen is elérhető: http://www.zakbk.hu/hirlevel/2009x06/hirlevel.html
header

Legato

Hadd idézzem Kodályt. Az írásai között olvastam valahol, hogy egy jó kertész a kertjében lévő összes növényt egyforma gondossággal öntözi, és ugyanígy van ez a tehetséggel is. Ha valakiről túl korán kimondják, hogy tehetséges, használhat is, árthat is. Nekünk tehát az a dolgunk, hogy egyenlő mértékben támogassuk azokat, akik már itt vannak, és tisztességesen végzik a tanulmányaikat. Ezt nagyon szép célnak tartom. a Kodály Zoltánnéval készült interjú teljes változata >>

EXKLUZÍV
„Én már pontosan tudom mi van itt…” - Nagy Péternek, a zongora tanszék és egyben a doktorkollégium vezetőjének, bőven volt ideje és alkalma ki-, valamint megismerni a Zeneakadémia minden valóságos és szellemi rejtelmét, a régi szokásoktól elkezdve az épület legeldugottabb pontjáig.
tovább >>

TÁMOGATOTT TEHETSÉGEINK
A cselló emberközeli hangja - A tizenhat éves Szabó Ildikó otthonról hozta a „csomagot”. Édesapja Szabó Péter, a Fesztiválzenekar szólócsellistája, édesanyja Lénárt Ágota zongoraművész, ő pedig sohasem akart más lenni, csakis muzsikus.
tovább >>

Szól az accord - Játszottak a belga királyi családnak, adtak élő rádiókoncertet Spanyolországban, kaptak díjakat, elismeréseket, jelent meg lemezük. Legfőbb értéknek mégis barátságukat tartják, szerintük e nélkül a vonósnégyes nem is lenne működőképes.
tovább >>

PORTRÉ
Fenyves hegedűje - A fiatal brit hegedűművésznő, Tamsin Waley-Cohen lépett fel az évad utolsó Alma Mater koncertjén, a Zeneakadémián.
tovább >>

MAGUNKRÓL
„Inkább leszek jó zenehallgató, mint rossz zenész” - Beszélgetés Dr. Salgó Istvánnal, a Felügyelő Bizottság tagjával
tovább >>

Unicum elméletek - Frank Odzuck, a Zwack Unicum Budapest vezérigazgatója
tovább >>

Az Egyesület székhelye és irodája: Régi Zeneakadémia • 1064 Budapest, Vörösmarty u. 35.
Elérhetősége: Weboldal: www.zakbk.hu • Telefon: (+36-1) 343 46 37 • E-mail: zakbk@t-online.hu